Kezdőlap

Írta: Oberst Marietta

A Monori Polgárőr Közhasznú Egyesület évente tartott közgyűlésének az a szerepe, hogy értékeljük, lezárjuk, összegezzük a múlt év eseményeit.

Február 25-én, vasárnap már kora reggel finom reggelivel, falatkákkal vártuk meghívott vendégeinket, egyesületünk tagjait a Művelődési Házban. Tiszteletét tette nálunk ezen a délelőttön többek között Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, Dr. Zsombok László, városunk polgármestere, Zahorecz Sándor r. alezredes, a Monori Rendőrkapitányság vezetője és Dr. Bilisics Péter, a Pest megyei Polgárőr Szövetség elnöke is. Az önkormányzati képviselők közül Lendvay Endre, Szőnyi Sándor és Sinkovicz László is elfogadta meghívásunkat.

 

 

A közgyűlésen jelen volt Nagy Zoltán, egyesületünk elnöke is, de egészségügyi okokból nem szólalt fel, helyette Naszvadi László, vezetőségi tag, szolgálatvezető és az ifjúsági tagozat vezetője számolt be az egyesület 2017. évi munkájáról, a szolgálatokról, óraszámokról, elért eredményekről, és összegezte a fiatal polgárőrök tavalyi tevékenységét is. A megjelentek tájékoztatást kaptak pénzügyi eredményeinkről, jövő évi terveinkről is. A közgyűlésen kiosztásra kerültek a szolgálati elismerések is, kiemelkedő munkájukért többen kaptak elismerő oklevelet és apróbb ajándékokat. A legtöbb szolgálatot adó polgárőrök Monori József, Veszprémi Linda és Naszvadi László voltak. Nagy Zoltánt, Hárs Lászlót és Varga Attilát 20 éves polgárőr munkájukért jutalmaztuk. Ifjúsági tagozatunk fiataljai is elismerésben részesültek, többek között Kocsis Anita és Kocsis Tünde, akik kiemelkedő óraszámaikkal, lelkes hozzáállásukkal vívták ki maguknak a dicséretet.

Meghívott vendégeink is értékelték az elmúlt évet. Pogácsás Tibor, államtitkár úr pár szóban összegezte emlékeit a megalakulás körüli évekből. A polgárőr mozgalom fontos célját hangsúlyozta: a városlakók nyugalmának biztosításához járul hozzá. Dr. Zsombok László, polgármester úr megköszönte az egész éves töretlen kitartást. Elmondta, hogy városi fejlesztések megnövelik a polgárőrök feladatait is, például az új sportcsarnokban sok-sok program várja az érdeklődőket, melyek lebonyolításában számítanak a polgárőrök rendezvénybiztosításokban szerzett gyakorlatára. Ígérte, az önkormányzat továbbra is próbál partnerként hozzáállni a közös munkához. Támogatni fogják a helyi közbiztonság javítását célzó intézkedéseket.

Zahorecz Sándor, a Monori Rendőrkapitányság vezetője az állomány nevében köszönetet mondott az egyesületnek, kiemelte, bajtársak között érzi magát. Elmondta, hogy az elmúlt év tapasztalatai azt mutatják, hogy Monoron egy professzionális egyesület működik. Stabil, egységes, céltudatos egyesületnek tartja a monorit. Nagyon örül, hogy ifjúsági tagozatunk is működik, fejlődik, bővül. Szolgálati óráink számát tiszteletet érdemlőnek tartja, hiszen ezek a számok azt mutatják, hogy a monori polgárőrök rengeteg szabadidejüket áldozzák fel egy nemes cél érdekében. A biztonság értéket teremt, egy településen talán ez a legnagyobb érték. Eredményes, közös munkát kívánt 2018-es évre is.

 

Dr. Bilisics Péter, a Pest megyei Polgárőr Szövetség elnöke felszólásában megerősítette a rendőrkapitány mondanivalóját. A monori polgárőröket valóban jellemzi a stabilitás, a céltudatosság, a professzionizmus. Hozzátette, igazi büszkeség tölti el, amikor látja, mennyit fejlődött a polgárőr mozgalom az utóbbi években, melyben nagy része van a civil összefogásnak is.

A hivatalos közgyűlés lezárása után következett a már évek óta csak dicsérő szavakkal illetett ebéd, melynek elkészítését ismét Balogh József polgárőr társunknak, „főszakácsunknak” és lelkes segítői vállalták magukra. Köszönjük a sok-sok munkát és a finom ízeket!

Reméljük, a tavalyi év eredményeit az idei évben megtartani, de még inkább növelni tudjuk közös otthonunk védelme érdekében!

A kapcsolódó képgaléria itt megtekinthető.

Kategória: