Kezdőlap

Írta: Monori Polgárőrség

Júliusban a Monori Polgárőr Közhasznú Egyesület már ötödik alkalommal táboroztatta ifjúsági tagozatának fiataljait. Ebben az évben Bogácson töltöttünk el öt napot. Az előkészületeket már kora tavasszal elkezdtük, mert ebben az évben a szakmai táborozást kiegészítettük különböző képzésekkel is. 22 tagozatos és 4 polgárőr indult útnak külön busszal a bogácsi Jurta Üdülőközpontba.

A szállás pont megfelelt az elvárásainknak. Saját oktatótermünk is volt, amit hamarosan be is rendeztünk az oktatásokhoz és a képzésekhez. Sajnos már az első napon tapasztalhattuk a helyi polgárőrök inaktivitását, akik szinte nem is akartak kapcsolatba kerülni velünk,eddig szerencsére nem találkoztunk ilyen problémával, viszont mivel már „rutinos” szakmai táboroztatók vagyunk, így nem estünk kétségbe, hanem magunk vettük a vállunkra a feladatokat. Mivel készültünk különböző anyagokkal (írásos, képi, stb.) így nem lehetett gond. Nagy örömünkre a második napunkon meglátogatott bennünket Dr. Bilisics Péter a PMPSZ elnöke és Kósa Attila megyei titkár is. Kötetlen beszélgetés során felvázolták az ifjú polgárőrök helyzetét és szerepét a polgárőrségen belül, és némi áttekintést adtak a jövőre vonatkozólag. A következő napon Mezőkövesdre látogattunk el a Mezőkövesdi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságra, ahol nagyon szívesen láttak bennünket. Mindent bemutattak, meséltek a munkájukról és válaszoltak a kérdéseinkre. A tartalmas négy órás ottlétünk alatt megtapasztalhattuk azt is, hogy milyen az éles helyzet, mert pont riasztás volt. 50 másodpercen belül elhagyták a tűzoltóság területét. A helyi nevezetességek megnézése után visszamentünk a táborba.

Szinte nem telt el nap, amikor ne lett volna képzés, amit persze számonkérés követett. Egészségügyi, kerékpáros közlekedési, általános KRESZ és tűzvédelmi oktatást is kaptak fiataljaink. A táborban átbeszéltük az OPSZ által kiadott Ifjú Polgárőr Alapjegyzetet is, ami igen hasznosnak bizonyult a gyerekeknek. Természetesen a szolgálatok sem maradhattak el. Bogács területén a helyi rendőrőrs parancsnokának engedélyével éjszakai gyalogos szolgálatokat láttunk el, s ez mellett az üdülő területén strandszolgálatot is végeztünk. Mivel fiatalokról van szó, így nem maradhatott el a szabadfoglalkozás és a hely adottságai miatt a többszöri fürdőzés sem.

Külön köszönjük a Nemzeti Együttműködési Alapnak és Monor Város Önkormányzatának a támogatást, amely nélkül ezt a fantasztikus tábort nem tudtuk volna megvalósítani saját erőnkből!

MPKE

Kapcsolódó képgaléria itt megtekinthető.

 

 

Kategória: