Kezdőlap

Írta: Monori Polgárőrség

A férfi ellen tavaly júliusában már indult büntetőeljárás, de a csalásokat ennek ellenére nem hagyta abba és további 51 embert sikerült még átvernie.

Az illetékes bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a 24 éves férfit, akit 54 rendbeli csalás elkövetésével gyanúsítanak a monori rendőrök.

Csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Monori Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya I. Zoltán 24 éves mozsgói lakos ellen - közölte a rendőrség honlapján.

A férfi a tavalyi évtől kezdődően különböző műszaki- és elektronikai berendezéseket kínált eladásra internetes hirdető oldalakon. A vevők a vételárat a férfinak átutalták, de a termékeket a mai napig nem kapták meg.

I. Zoltán ellen 2015 júliusában büntetőeljárás indult, melynek során a monori rendőrök három sértett sérelmére elkövetett csalás miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi azonban a nyomozás ellenére sem hagyott fel a bűncselekmények elkövetésével és további 51 esetben okozott kárt azzal, hogy a vevői  által megrendelt és kifizetett árut nem küldte meg a részükre.          

A nyomozást követően a monori nyomozók I. Zoltánt 2016. március 1-jén a reggeli órákban mozsgói lakcímén elfogták, előállították, majd az újabb csalások elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. A férfi elismerte a bűncselekmények elkövetését és elmondta a nyomozóknak, hogy ebből tartotta el magát.

A Monori Járásbíróság I. Zoltánt 2016. március 3-án előzetes letartóztatásba helyezte.

A gyanúsított ellen a további eljárást – fogvatartása mellett – a Monori Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

Forrás: Gyömrői Hírhatár

 

Kategória: