Kezdőlap

Írta: Oberst Marietta

A Dr. Borzsák István Városi Könyvtárban is megrendezésre kerülő Országos Könyvtári Napok programsorozaton belül egyesületünk is lehetőséget kapott a bemutatkozásra. Október 8-án, 17 órai kezdettel Partnerségben a biztonságos életért címmel előadást tartott Oberst Marietta, polgárőr társunk.

A vecsési Balla Péter Népdalkör műsora után Dr. Zsombok László, Monor város polgármestere és Hajdú Zoltánné, könyvtárvezető közösen átadták a „retrokönyvtárnak” keresztelt új helyiségeket, majd a felnőtt könyvtárban foglalhatott helyet az érdeklődő közönség, és ott meghallgatták a polgárőrség előadását. Oberst Marietta beszédét a polgárőr mozgalom ismertetésével kezdte, majd rátért a Monori Polgárőr Közhasznú Egyesület múltjának és jelenének bemutatására. Említést tett a különféle szolgálattípusokról, az ifjú polgárőrök munkájáról illetve az új személygépjárműről is, melyet az előadás után Zsigovics József polgárőr megmutatott az érdeklődőknek.

Az előadás végén tanácsokkal látta el a megjelent vendégeket azzal kapcsolatban, hogy védekezhetnek otthonaikban.  Polgárőreinket fiatal polgárőrök is elkísérték az eseményre.

Szeretnénk megköszönni a könyvtári program szervezőinek a meghívást és a lehetőséget!

A cikkhez kapcsolódó képgaléria itt megtekinthető.

A fotókat Ivánszki Csaba könyvtáros készítette.

Kategória: